MAJLIS PELANCARAN SKILLSMALAYSIA 2.0: SKILLS4ALL: TOWARDS NEW COLLAR JOBS

SKILL4ALL1

03 DISEMBER 2019 - Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan, Sultan Nazrin Muizzudin Shah Ibni Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Al- Maghfurlah telah mencemar duli bagi menyempurnakan Majlis Pelancaran SkillsMalaysia 2.0: Skills4All: Towards New Collar Jobs anjuran Kementerian Sumber Manusia yang berlangsung di Institut Latihan Perindustrian (ILP) Ipoh.

Dalam titah baginda, Paduka Seri Sultan Perak Darul Ridzuan, Sultan Nazrin Muizzudin Shah Ibni Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Al- Maghfurlah menekankan ilmu, pengetahuan, latihan dan kemahiran yang dibekalkan untuk anak- anak hendaklah selaras dengan senario semasa agar mereka tidak dipinggirkan dari Revolusi Industri Keempat (IR4.0).

YB M. Kula Segaran turut menyatakan Kementerian Sumber Manusia akan meningkatkan promosi TVET melalui program- program outreach di sekolah rendah dan menengah seluruh Malaysia. Turut hadir bersama bagi mengiringi Paduka Seri Sultan Perak adalah YAB Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu, Menteri Besar Perak dan YB M. Kula Segaran, Menteri Sumber Manusia.

SKILL4ALL2 SKILL4ALL3

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!