Sesi Jalinan Mesra YB Timbalan Menteri Bersama Media

17 Julai 2018 : Satu Sesi Jalinan Mesra YB Timbalan Menteri Bersama Media Putrajaya telah diadakan di Cyberjaya. YB Datuk Mahfuz Omar dalam ucapannya mengesa agar pihak media membuang rasa ketakutan kepada orang politik, mesti berani lapor apa yang dirasakan tidak betul dilakukan orang politik.

Ujarnya lagi, media harus mempunyai kebebasan sendiri selaras dengan konsep pemisahan kuasa antara legislatif, eksekutif dan kehakiman yang diamalkan di negara ini, selain menganggap media adalah elemen keempat kepada konsep pemisahan kuasa itu yang turut memainkan peranan bagi memastikan pengurusan kerajaan berjalan dengan betul.

Namun katanya lagi, media harus melaporkan berita dengan tepat dan betul, selain pemimpin kerajaan dan ahli politik itu sendiri yang perlu memastikan setiap maklumat yang disampaikan kepada media adalah tepat supaya persepsi masyarakat terhadap kerajaan tidak negatif.

Hadir sama, Setiausaha Bahagian Pembangunan, Kewangan dan Sumber Manusia Kementerian, Dato’ Md Ziki bin Abd Rahman, Pengerusi Kelab Media Putrajaya, Norliza Abd Rahman serta Ketua Komunikasi Koperat Kementerian, Encik Izzad Zalman bin Abdul Kader.

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!