Dasar Kerahsiaan | Dasar Keselamatan | Notis Hak Cipta | Penafian

 

Karnival Kerjaya, Kemahiran dan Produk Inovasi OKU 2017

24 Nov 2017 : Karnival Kerjaya, Kemahiran dan Produk Inovasi OKU 2017 telah diadakan pada 24 November 2017 (Jumaat) bertempat di Grand Ballroom, Hotel Aloft KL Sentral, Kuala Lumpur. Karnival ini telah dirasmikan oleh YBrs. Puan Paeza Rosdi, Timbalan Ketua Pengarah, Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (JTKSM).

Karvival ini diadakan untuk mempromosi peranan utama KSM selaku Pengerusi Jawatankuasa Pekerjaan Majlis Kebangsaan Bagi OKU (MKBOKU) dalam menyediakan peluang pekerjaan, latihan kemahiran dan sistem sokongan pekerjaan kepada golongan OKU di Malaysia. Karnival ini juga diadakan bagi memastikan golongan OKU terlibat secara aktif dalam arus pembangunan Negara selari dengan matlamat Akta OKU 2008 dan prinsip inklusiviti OKU dalam Rancangan Malaysia Kesebelas (RMKe-11).

Seramai 1000 orang pengunjung telah menghadiri karnival ini yang terdiri daripada para pencari kerja OKU, pempamer, majikan, pelajar-pelajar universiti awam dan swasta, wakil-wakil jabatan/agensi kerajaan dan swasta dan orang awam.

TOP

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!